29 november 2021
Orange

Stappenplan om te stoppen met roken

Roken is een hardnekkige verslaving en veel rokers vinden het lastig om hiermee te stoppen. Toch is dit zeker wel mogelijk (ook voor jou) en je voelt je stukken beter als je gestopt bent. Vind je het lastig om te stoppen met roken? Volg dan dit stappenplan.

Rainbow

Denk na over hulpmiddelen

Zelf in één keer stoppen met roken kan heel lastig zijn. Gelukkig zijn er hulpmiddelen die je hierbij kunnen helpen, zoals een e-sigaret met e-liquid en nicotinekauwgom. De e-sigaret is een favoriet onder rokers, omdat ze zo hun gewoonte nog kunnen voortzetten. Wel kunnen ze langzaam afkicken door te kiezen voor e-liquids met een steeds lager nicotinegehalte.

Zorg voor de juiste mindset

De juiste mindset is belangrijk bij het stoppen met roken. Hieruit haal je namelijk je motivatie en discipline. Je moet er daarom 100% van overtuigd zijn dat het beter voor je is om te stoppen. Ben je hier nog niet geheel van overtuigd? Verdiep je dan eerst in de voordelen van stoppen met roken en de nadelen van door blijven roken.

Liquid

Voorkom verleidingen

Als je je sigaretten en aansteker op tafel laat liggen terwijl je gestopt bent, is het ontzettend moeilijk om steeds de verleiding te weerstaan. Je wordt continu herinnerd aan het roken en in de verleiding gebracht. Dit soort verleidingen kun je voorkomen door al je rookwaar uit je huis en auto te verwijderen voordat je stopt.

Bron: eliquid