26 januari 2022

Redenen om vegan te gaan

Het is bekend dat plantaardige voeding goed is voor de gezondheid en het milieu. Het gebruik van vegan gezichtsverzorging heeft ook veel voordelen. Of je nu veganist bent of niet, deze producten kunnen extra voordelen bieden die verder gaan dan het voor de hand liggende. 

We hebben een aantal overtuigende redenen voor u op een rijtje gezet waarom het de moeite waard is om over te stappen op een schonere, wreedheid vrije schoonheidsroutine. Bekijk ze! 

Red het leven van vele dieren 

Dierproeven zijn niet alleen wreed, ze zijn ook achterhaald en zinloos. Een van de meest lonende voordelen van het overschakelen op vegan gezichtsverzorging is de mogelijkheid om het leven van honderden dieren te redden.  

Als iedereen zou overschakelen op wreedheid vrije producten, zouden miljoenen of zelfs miljarden dieren per jaar kunnen worden gespaard. 

Profiteer van de voedingsstoffen van de natuur 

Traditionele cosmetica bevatten elementen die schadelijk zijn voor de gezondheid, zoals parabenen, siliconen en synthetische stoffen. Daarom kan het gebruik van vegan gezichtsverzorging de beste oplossing zijn. 

Dit alles omdat deze producten, wanneer ze vrij zijn van dierlijke ingrediënten, rijke bronnen zijn van vitaminen, mineralen, antioxidanten en andere essentiële voedingsstoffen. Omdat planten de bron zijn van de actieve stoffen in natuurlijke cosmetica, kunt u uw huid de brandstof geven die ze nodig heeft om levendig en jeugdig te blijven. Het is de ware kracht van de natuur voor welzijn. 

Duurzaamheid ondersteunen 

Een andere trieste waarheid over de cosmetica-industrie is dat veel fabrikanten het milieu vernietigen om hun ingrediënten te oogsten. Daarom is het voordelig om te kopen bij bedrijven die meer tijd en geld besteden aan het maken van producten die uitsluitend duurzame ingrediënten bevatten. Het gebruik van veganistische en natuurlijke producten spaart niet alleen de natuur, maar ook het leven van alle dieren die er leven. 

Bovendien geven sommige nationale industrieën van veganistische en natuurlijke cosmetica de voorkeur aan een duurzame productieketen, waarbij de voorkeur uitgaat naar plaatselijke leveranciers, gebruik wordt gemaakt van gecertificeerde groene ingrediënten, alles zonder uitbuiting van mensen en dieren en waterbronnen worden gespaard. Zij gebruiken ook duurzame verpakkingen en zetten zich in voor de productie en het hergebruik van afval. 

Zoals u ziet, zijn er goede redenen waarom de veganistische en natuurlijke schoonheidsproducten superieur zijn aan producten die synthetische ingrediënten en dierlijke oorsprong bevatten, en aan producten die op een wrede manier zijn getest.  

De verscheidenheid aan aangeboden producten maakt het mogelijk cosmetica te gebruiken zonder de gezondheid, het milieu of de rechten van dieren te schaden.