Raamfolie – Plak Het Zelf en bespaar geld

      Geen reacties op Raamfolie – Plak Het Zelf en bespaar geld

Raamfolie is een goede manier om je raam te decoreren of meer privacy te creëren, maar het is niet goedkoop om te laten plakken. Je moet dan iemand inhuren en langs laten komen en dat betekent altijd dat er hoge kosten bij komen. Met raamfolie – Plak Het Zelf is dat verleden tijd. Doe het gewoon zelf en bespaar bakken met geld.

Raamfolie plakken: tips

Raamfolie - Plak het Zelf

Raamfolie plakken kun je in principe zelf. Het is wel goed om vooraf de juiste spullen bij de hand te hebben en rekening te houden met de volgende tips:

  • ontvet het raam
  • teken de lijnen waar je gaat plakken
  • plak het raamfolie
  • strijk de luchtbellen eruit

Het raam ontvetten is zeer belangrijk. Ten eerste omdat je na het plakken dit niet meer kunt doen, dus als er vieze vlekken zitten dan zitten die er voor altijd. Daarnaast wil je niet dat het folie loslaat omdat de ondergrond te vies of te vet is. Ontvetten is dus altijd stap één. 

Als je raamfolie gaat plakken, kan het goed zijn om lijnen te zetten waar de folie moet komen. Dit doe je vooral wanneer je bijvoorbeeld slechts een deel van het raam gaat beplakken. Dan weet je precies waar je uit moet komen.

Raamfolie - Plak het Zelf

Plakken en strijken

Nu ga je het raamfolie plakken. Zorg dat je hulp hebt van iemand als het om een erg groot raam gaat want dan heb je vier handen nodig. Als het plakken erop zit ga je strijken. Je gaat nu luchtbellen eruit strijken. Je zult altijd luchtbellen hebben maar geen paniek: met een raamwisser  duw je die er zo uit.