Programma

Programma 2018: proef, doe, shop en geniet!
Een bezoek aan de voorjaarfair Lentiade is jaarlijks een must voor iedereen met lentekriebels. Naast het gezellig shoppen in het parkbos bij ruim 100 lifestyle deelnemers met de leukste hebbedingen staat het stervormige vestingseiland op 14 én 15 april bol van activiteiten voor jong én oud.

NK Highland Games
Op 2 februari hebben de Lentiade en Wout Zijlstra de handen ineen geslagen en dus kunnen wij zeggen dat tijdens de Lentiade voor de tweede keer de Nederlands Kampioenschappen Highland Games voor professionals én kinderen plaats vinden!
Onder leiding van Wout Zijlstra, zelf diverse malen (inter-)nationaal kampioen en tevens organisator van Sterkste Man wedstrijden, belooft dit weer veel bekijks en spektakel naar de Lentiade te brengen!
Professionals zullen hierbij strijden op de volgende vijf onderdelen; Hamerslingeren, gewicht vergooien, steenstoten, boomstam gooien en gewicht hooggooien.
Kinderen testen hun krachten met activiteiten zoals biervat rollen, zandzak gooien, boomstam slepen en een levensgrote Schotse Puzzel!

Mini-ezels
Voor de eerste keer zullen er op de Lentiade ezels te bewonderen zijn! Zowel de normale huis-ezel zoals we die allemaal kennen, als twee mini-ezels. Kom & knuffel en zie het verschil tussen deze ezels. Bij de ezel-winkel koop je hebbedingetjes waarbij de opbrengsten ten goede komen aan de stichting.

Mandenvlechterij de Kim
Demonstratie mandenvlechten. Zie hoe deze oude ambacht nog altijd wordt uitgevoerd. Zonder lijm, spijkers of nietjes, maar de oude pure ambacht van het vlechten.

Overleven in de natuur
Demonstraties vuur maken, spoon en kuksa carving en lekkere dingen rondom het kampvuur klaarmaken! Siegurd is beide dagen aanwezig op de Lentiade en geeft doorlopend workshops en demonstraties.

Roofvogels & Uilen
Inmiddels een begrip op de Lentiade en ook dit jaar beloven een tiental roofvogels ons weer te verrassen met hun spectaculaire demonstraties. Demonstraties met woestijnbuizerds, kapgieren en natuurlijk met de spectaculaire Amerikaanse zeearend, mogen niet ontbreken. De gezellige caracara maakt er tijdens de Lentiade weer een feestje van en kun jij de Boeboekuil van de oehoe onderscheiden?
Demonstratietijden: 11:15 | 12:30 | 14:00 | 15:45 (beide dagen)

Reuze zeepbellen
Zeepbellen hebben iets magisch… Hun verrassende vormen en kleuren weet iedereen te boeien en betoveren. REUZE zeepbellen maken deze magie alleen maar groter! Bubbles without Borders verspreidt verwondering en plezier door tijdens de Lentiade kinderen zelf enorme zeepbellen te laten maken. De kinderen spelen, terwijl reuze-bellen hoog in de lucht zachtjes op de wind hun dans maken.

Ouwehands Beestenbus
Tijdens de Lentiade staat de Beestenbus van Ouwehands Dierenpark dit jaar in het teken van de unieke reuzenpanda en ‘Pandasia’, het nieuwe reuzenpandaverblijf in Ouwehands Dierenpark. Rondom en in de Beestenbus leer je door middel van een educatief programma van alles over
deze bijzondere diersoort. Maak kennis met de reuzenpanda’s Xing Ya en Wu Wen, test je reuzenpandakennis in een leerzame reuzenpandaquiz, train je geheugen door middel van het Pandasia-memoryspel en los de reusachtige reuzenpandapuzzels op. Bekijk in de Beestenbus tevens leuke filmpjes over
de reuzenpanda en bewonder Xing Ya en Wu Wen in Pandasia!

Broodjes bakken
Traditioneel broodjes bakken op een stokje dat kan bij het Buiten.

Fries paarden show team
Op beide dagen worden de NK-High land games geopend door deze prachtige vier voeters. Daarnaast geven zij drie keer per dag een mooie show. Kom en geniet!
Demonstratietijden: 11:00 | 13:30 | 16:15 (beide dagen)

Berbar – Kinderentertainment
Bak
lekkere koekjes, knutsel en kijk en luister naar de echte ouderwetse poppenkast met een Jan Klaassen en Katrijn verhaal!

Wellness Pura Suerte
Jong én oud kan hier terecht voor een (kleine) beautybehandeling: Laat je lippen of ogen opmaken, je nagels lakken of laat je haar versieren met mooie hairextentions! Toe aan ontspanning? Geniet dan van een nek/rug massage of Tranquility Welkom, een moment van rust voor je gezicht.

Kees van Wanrooij – Verhalenverteller
Of het nu om Griekse of Ierse verhalen gaat, Kees vertelt ze allemaal en met dezelfde passie. Kinderen en volwassenen genieten tijdens de Lentiade van een groot repertoire aan verhalen.
Zo waren er nog Ridders en Stokoude Lelijke Heksen Trollen rond op de Pettelaarse Schans…. Kom jij ook luisteren..?

NK Highland Games
Bij de traditionele Highland Games hoort uiteraard de traditionele Schotse muziek. Bij Steve luister je naar doedelzakmuziek en kun je terecht voor Schotse snuisterijen.

Modeshow
Twee keer per dag laat van Leersum mode het mooiste uit haar collectie zien. Koop wat lekkers en geniet op het terras van haar show.
Shows: 13:00 | 14:30 uur

Tin Gieterij van Driel Models
Kijk naar en leer zelf de oude ambacht van het tingieten! Kinderen gieten voor € 4,- jun eigen tinnen ridder, jonkvrouw of een lievelingsdier.

Curry’s boerderij schilderwerken
Op zaterdag schildert Cor Hendriks live en ter plekke de mooiste boerderijdieren op hout. U kunt hier zelfs ter plekke uw huisdier laten schilderen via een foto.

BressBand BoB
Op zondag speelt BressBand BoB (Band of Brabant) voor u vol overgave de bekendste nummers van toen en nu. Kijk, luister en …
geniet!