Nederlands talent? Schoenen maken natuurlijk!

Wat kunnen we?

Je hebt landen die om bepaalde dingen bekend staan.Bij landen uit Zuid-Oost Azië denkt men vaak aan heerlijk eten. Bij landen als Turkijke en Marokko denk ik aan goedkope nep-kleding scoren (én heerlijk eten niet te vergeten!) en bij België aan chocola. Maar waar denk je aan bij Nederland? Kaas? Koeien en windmolens? Lastig! Ik denk dat Nederland niet echt een talent heeft waar we wereldwijd om bekend staan. Hooguit wiet en prostitutie, maar dat is niet helemaal waarmee ik graag opschep op vakantie.

En schoenen dan?

Bij het maken van mooie merkschoenen denk ik aan landen als Italië en Frankrijk. Überhaupt het maken van kleding en mode lijkt niet iets te zijn wat zich in Nederland ruimschoots ontwikkeld heeft. In principe is dat helemaal niet erg, het geeft ons alleen maar extra reden om een uitstapje te maken naar een leuke stad binnen Europa om lekker te gaan winkelen. Maar ook in Nederland kocht ik liever schoenen van merken die uit deze landen komen. Met de nadruk op kocht, want er is iets gebeurd! Ik ging standaard voor deze merken want waak zijn deze van hoge kwaliteit en bieden ze een lange duurzaamheid. Ook qua comfort ben ik er erg fan van. Laatst heb ik echter een nieuwe collectie ontdekt, namelijk de schoenen van Via Vai. Ze hebben een veelzijdige collectie met zowel zomer, als winterschoenen en van instappers tot sandalen. Ik ben fan!

We kunnen het dus wel!

Maar wat maakt deze schoenen zo speciaal? Komt ie: ik googlede naar een verkooppunt voor dit merk en wat blijkt dus? Via Vai is hartstikke Nederlands! Het kan dus toch! Het is een oernederlands merk wat zich baseert op Italiaanse  designs. Geweldig! Ik steun altijd al de lokale supermarktjes en boeren, dus waarom zou ik me ook niet aansluiten bij de lokale schoenmaker als  ze er zo geweldig uit zien? Ik heb mijn naam als schoenenverzamelaar overigens meteen waargemaakt: voor het mooie zomerseizoen heb ik in de sale onder meer sandaaltjes ingeslagen, met een leuk gespje en een klein hakje. Normaliter vind ik hakken niet zo lekker zitten, maar deze bieden gewoon enorm veel steun. Je voelt in feite niet meer dat je op een hakje loopt. Daarbij nog een paar lage laarsjes (doen het altijd goed) en een paar klompjes. En als klapper op de vuurpijl: Via Vai heeft sneakers met dierenprint. Met dierenprint! Ik vind dat altijd zo een geweldigecombinatie. Die heb ik dus ook meteen ingeslagen. Ik kan zo voorlopig  wel weer even door, hoewel dit een nieuw probleem heeft gecreëerd. De kast is onderhand helemaal vol! Misschien moet Nederland zich daar in gaan specialiseren: het maken van kasten. Lijkt me nou echt een win-winsituatie.