Meer licht in je woning doe je zo

      Geen reacties op Meer licht in je woning doe je zo

Heb jij een huis met relatief weinig ramen en licht? Dat is niet goed voor je gezondheid. Uit onderzoek blijkt dat de mens licht nodig heeft om gezond te blijven. Maar je kunt natuurlijk ook zelf licht in huis halen door extra ramen en koepels! De materialen hiervoor bestel je gemakkelijk online via bouw-handel.nl.

Waarom licht in huis?

Bouw-handel.nl

Een mens heeft vitamine nodig om te overleven. Een deel daarvan krijgen we uit de zon. Als je dus veel binnen zit en daar ook nog weinig tot geen licht komt, dan kan dit je vitamine D niveau verlagen. Bovendien blijkt dat teveel in het donker zitten depressies kan veroorzaken, en ook dat is iets wat je niet wil meemaken. 

Heb jij een woning gekocht met weinig lichtinval? Maak het dan gewoon zelf. Dit kan op verschillende manieren:

  • met dakramen
  • met reguliere ramen
  • met lichtkoepels

Meer ramen

In veel constructies is het amper mogelijk om zomaar extra ramen te plaatsen. Heb je die mogelijkheid wel, dan is dat aan te raden voor de meest donkere delen van je huis. Ook kun je kijken of het mogelijk is bestaande ramen te vervangen voor grotere exemplaren. 

Bouw-handel.nl

Dakramen en koepels

Een andere optie is het dakraam. Dit is vaak praktischer en kun je als ervaren klusser wellicht zelf aan. Een dakraam plaats je – zoals de naam al aangeeft – in een dak. Het is dus de perfecte manier om de zolder van meer licht te voorzien. Een koepel is een andere manier om licht maar ook frisse lucht je woning in te halen.