Je eigen kleding maken met tricot

      Geen reacties op Je eigen kleding maken met tricot

Zelf kleding maken is makkelijker dan je denkt. Jij kan het ook leren! Zeker met de juiste hulp en de beste stof is het goed te doen. Je eigen kleding maken begint echter op het internet of bij een goed boek, en met een goede stof: tricot is een absolute aanrader.

De basis leggen

Tricot

Het is altijd goed om te beginnen met het maken van een rok. Dat is een vrij simpel kledingstuk en het is makkelijk te corrigeren. Daarnaast is het slim om online te lezen over de basistechnieken en de spullen die je in huis moet hebben om een rok te maken, of elk ander kledingstuk. Tricot is in ieder geval een goede stof om mee te beginnen. Het is rekbaar, maar niet te veel. Het is een stof die je past ook als het niet exact de juiste maat is. En het is betaalbaar.

Tricot

Winter of zomer

Het is wel belangrijk om na te denken over welk seizoen de stof voor bedoeld is. In de zomer draag je meestal andere stoffen dan in de winter. In de winter heb je immers meer bescherming tegen de kou nodig. Dan is het fijn als een rok uit meerdere lagen bestaat of als je een onderjurk erbij hebt tegen de kou op je benen. Met een goede naaimachine, naalden en een duidelijke uitleg van het internet of uit een boek kom je in ieder geval al een heel eind!