26 januari 2022
fiets

De voordelen van een bakfiets

Een bakfiets heeft veel positieve voordelen tegenover een normale fiets. Zo is een fiets met bak vaak elektrisch en is het makkelijk om grote ladingen te vervoeren doormiddel van de bak en de elektrische motor.  Omdat het een fiets is hoef je ook geen rijbewijs te hebben voor het besturen van een fiets met bak. Een fiets met bak wordt steeds populairder, maar waarom? 

Efficiënt en veilig

Een Bakfiets is heel erg efficiënt door middel van de bak die erin verwerkt is. hierdoor elimineer je bijvoorbeeld het feit om de auto te  pakken voor zoiets als boodschappen of je kinderen weg te brengen naar school. Vaak kan je voor de fiets accessoires bestellen waardoor ladingen beschermd blijven door middel van een regenzeil of een zitbank/kinderzitje voor het vervoeren van kinderen in de bak. Alle zitjes en bankjes voor kinderen moeten voldoen aan een boel veiligheidsregels. Zo kan je met een gerust hart kinderen vervoeren in de bak en hoed je je geen zorgen te maken dat ze gevaar lopen.  

Veilig fietsen

Omdat de fietsen elektrisch zijn of door je benen worden voortgedreven bespaar je ook nog eens geld omdat je anders bijvoorbeeld een auto moet rijden. Hierdoor haal je de kosten van een bakfiets er binnen een paar jaar uit. Omdat het vaak best een dure aankoop is bestaan er genoeg opties voor financiering en verzekeringen bij verschillende maatschappijen. De onderhoud van de fiets is ook relatief goedkoop en is te vergelijken met het onderhoud van een normale elektrische fiets. 

Bakfiets