Bekende monumenten in Nederland

      Geen reacties op Bekende monumenten in Nederland

Een monument is een gebouw, brug, beeld, graf, stadsgezicht of woonhuis met een bepaalde historische waarde op cultureel gebied. Het kan ook zijn dat een monument een wetenschappelijke waarde heeft of dat het gewoon heel mooi is. Nederland telt maar liefst 62.000 rijksmonumenten. Deze blog is mede mogelijk gemaakt door Van Dam Natuursteen.

Paleis op de Dam

Als je naar Amsterdam gaat, dan ontkom je niet aan Paleis op de Dam. Dit Paleis werd in 7 jaar gebouwd. Toen het af was, werd het in gebruik genomen als stadhuis. Paleis op de Dam is het officiële ontvangstpaleis van Koning Willem-Alexander. Het paleis wordt gebruikt voor koninklijke ontvangsten, de nieuwjaarsreceptie, diners en prijsuitreikingen. Het paleis bevat veel mooie zalen. Het rijksmuseum is gevestigd in het Paleis op de Dam. Wil je meer te weten komen over de Nederlandse cultuur of wil je eindelijk eens de nachtwacht zien? Kom dan naar het Paleis op de Dam.

De Domkerk in Utrecht

Deze markante gotische kerk in hartje Utrecht werd gebouwd vanaf het jaar 1254. De kerk werd gewijd aan Sint-Maarten. De kerk is sinds 1580 protestants. De domtoren is met 112,32 meter de hoogste kerk van Nederland en het hoogste gebouw van de stad Utrecht. De domtoren telt 465 traptreden. Vanaf de domtoren kun je heel ver kijken. De domtoren is een romantische trouwlocatie. Ook is het mogelijk om te gaan vergaderen met je bedrijf in de Domtoren.

Het stadhuis van Rotterdam

Dit stadhuis is gebouwd tussen 1914 en 1920. Het is wonderbaarlijk één van de gebouwen die niet getroffen is door het bombardement op 14 mei 1940. Het stadhuis is ontworpen door professor Henri Evers. De Burgemeester wilde in die tijd een nieuw stadhuis omdat de oude te klein geworden was. Het werd een groot en statig stadhuis aan een boulevard. Dit geeft een groot stedelijke uitstraling. De laatste keer dag de coolsingel vol stond, was toen Feyenoord in 2017 kampioen van Nederland werd. Het stadhuis is zeker de moeite waard om eens te bekijken.