Alessandro: mooie nagels voor iedereen!

      Geen reacties op Alessandro: mooie nagels voor iedereen!

Een verzorgd uiterlijk heeft niet alleen te maken met een stralende huid of mooie make-up, maar ook met verzorgde nagels. Onder het motto ‘Mooie nagels voor iedereen!’ creëert Alessandro al sinds 1989 innovatieve producten voor een professionele manicure en pedicure. De diverse nagelproducten hebben een hoogwaardige kwaliteit en zijn geliefd bij zowel consumenten als bij professionele nagelstudio’s.

Van Amerika naar Duitsland

Het succesverhaal van Alessandro begint met een reis in de USA. Hier ontdekte de oprichtster en ervaren schoonheidsspecialiste Silvia Troska 30 jaar geleden het vakmanschap van ‘nageldesigners’, dat in Duitsland nog niet bekend was. Ze zag de potentie in het ‘ontwerpen’ van nagels, die met behulp van speciale gel, vijlen en sjablonen het gewenste uiterlijk krijgen. Deze methode maakt het mogelijk om de nagels volledig af te stemmen op de wensen van de klant. Ook is de methode geschikt voor korte en broze nagels, in tegenstelling tot kunstnagels, die op de echte nagels geplakt worden. Dit inspireerde Silvia Troska om zich te verdiepen in de bijbehorende methoden en technieken. Eenmaal terug in Duitsland bood zij de nagelbehandelingen aan in haar eigen salon. In 1989 richtte zij haar eigen bedrijf, Alessandro, op. Door haar ondernemende houding en door het merk continue verder te ontwikkelen staat ze inmiddels bekend als de ‘Koningin van de nagels’.

De revolutie in de cosmeticabranche

Ondanks de vele positieve reacties, ontdekte Troska ook de nadelen van de deze methoden om nagels vorm te geven. De chemische ingrediënten tasten de natuurlijke nagel aan, waardoor de oprichtster besloot om minder schadelijke producten te ontwikkelen. Het resultaat is Soft Gel, de eerste nagellak ter wereld met een zuurvrije formule die uithard door middel van licht. Zelfs mensen met broze nagels kunnen nu genieten van een prachtige manicure! Soft Gel zorgde niet alleen voor een revolutie in de cosmetica industrie, maar het was ook nog eens het eerste product van Alessandro. Uiteraard zou het niet bij dit ene product blijven. Het bedrijf bleef groeien en het assortiment aan nagellakken en nagelverzorging werd continue uitgebreid. Het bekendste product op dit moment is waarschijnlijk de Striplac, de eerste UV/LED nagellak die thuis aangebracht kan worden. Dankzij de all-inclusive Starter Kit krijg je in slechts 20 minuten mooie nagels, net zoals in de salon. De nagellak blijft drie keer langer zitten dan klassieke nagellak, maar kan ook gemakkelijk verwijderd worden. Dankzij de speciale peel-off formule kun je de lak afpellen en in één beweging geheel verwijderen.

Internationale merkambassadeurs

De revolutionaire en kwalitatief hoogwaardige producten zijn vanaf het begin zeer populair, ook bij  nationale en internationale beroemdheden. In 1996 werd Birgit Schrowange, een Duitse televisiepresentator, de eerste ambassadeur van Alessandro. Ook ging het merk samenwerkingen aan met Verona Pooth en Sonya Kraus. Zelfs aan de andere kant van de wereld was Alessandro een bekend merk, dankzij samenwerkingen met beroemdheden zoals La Toya Jackson, Pamela Anderson en Paris Hilton.