29 november 2021

4 redenen waarom bordspellen zo populair zijn geworden

Bordspelontwerpers, verkopers en spelers hebben uitgelegd waarom er een groeiende vraag naar face-to-face gaming is in plaats van online. De bordspelindustrie heeft de afgelopen jaren een heropleving gekend en zal naar verwachting verder groeien. Wie zijn vrije tijd thuis of in cafés en bars doorbrengt met het spelen van games, legt uit waarom de trend groeit.

Meer echte menselijke interactie.

Het spelen van bordspellen met mensen is iets dat geen enkele videogame kan repliceren. Bordspellen geven me een unieke kans om op een persoonlijke manier met mensen om te gaan. Er ontbreekt iets in de wereld van online interactie. Ook al is het moeilijk om je vinger erop te leggen, als je een spel met andere mensen speelt, weet je dat je het met echte mensen doet.

Geen afleiding

Als gamers worden we vaak afgeleid door elektronische apparaten. Bij face-to-face-spellen staren mensen niet naar schermen, maar richten ze zich op een spel dat je urenlang bezig kan houden. Zo heb je uiteindelijk een veel leukere avond dan wanneer je online met je vrienden afspreekt.

Ze zijn gezellig

Mensen voelen zich meer geneigd om te socialiseren in face-to-face spellen. Je kunt uren doorbrengen met een groep vrienden of familieleden. Daarnaast kun je natuurlijk samen genieten van een hapje en een drankje. Iets wat online natuurlijk niet mogelijk is.

Bordspelcafés duiken overal op

Steeds meer mensen ontdekken het plezier van het spelen van bordspellen door naar spelcafés te gaan, waar je in een ontspannen omgeving kunt spelen. Deze duiken overal ter wereld op, en sommigen hebben een levensveranderende hobby gevonden.

Ben je zelf nog op zoek naar een leuk spel wat je kunt spelen met je vrienden? Check dan eens deze bordspellen top 10. Dit zijn momenteel de 10 populairste spellen, dus er moet zeker iets tussen zitten voor jou!

Bron: https://bordspelprijzen.nl/