29 november 2021

3 tips bij de aanschaf van een gehoortoestel

Horen is duidelijk de wens van mensen met een gehoorbeperking. Gelukkig kunnen we vandaag de dag rekenen op middelen die veel patiënten in staat stellen dit doel te bereiken. Maar weet u wel hoe u een hoortoestel moet kopen?

Veel mensen denken dat dit slechts een model is, maar in feite zijn er enkele types: elk gericht op de meest specifieke behoeften van elke patiënt.

Daarom is het interessant om wat informatie te kennen die het makkelijker maakt om het ene of het andere model te kiezen. Wilt u meer weten over het onderwerp? Ga dan verder met lezen en bekijk wat tips!

1. Denk aan uw levensstijl
Er zijn apparaten die beter zijn voor de levensstijl van sommige mensen dan andere. Als u bijvoorbeeld op lawaaierige plaatsen werkt, is het ideaal om een hoortoestel te kopen dat in deze toestand past, waarbij het achtergrondgeluid wordt gefilterd en alleen de gewenste geluiden worden versterkt. Net zoals transpiratie, dagelijkse taken en andere punten de keuze van het model bemoeilijken, is het heel belangrijk om met de logopedist over uw dagelijks leven te praten.

2. Doe de test
Veel bedrijven bieden een periode aan waarin de patiënt met het apparaat kan testen. Dit is belangrijk zodat u een goede pasvorm heeft en sneller aan het nieuwe gehoor kunt wennen. Sommige veranderingen duren langer om opgemerkt te worden, maar al in de eerste dagen is het mogelijk om een verbetering in het gehoor te merken.

3. Vind de juiste professional
Het hoortoestel is niet als een accessoire dat we naar onze smaak kunnen kopen. Het is een high-tech medisch hulpmiddel voor het verbeteren van de kwaliteit van leven en moet als zodanig worden behandeld.

Daarom is de logopedist de professional die u helpt bij de aanschaf van een hoortoestel volgens uw behoeften, nadat u de tests en de levensstijl hebt beoordeeld. Hij is ook verantwoordelijk voor de aanpas periode totdat u tevreden bent met het apparaat.

Het is gebruikelijk dat patiënten een zeer hoge verwachting hebben van hoortoestellen. Er moet echter rekening worden gehouden met het feit dat ze geluiden versterken, maar gehoorproblemen niet genezen. Bovendien moeten we onszelf niet vergelijken met andere mensen, omdat ieder op een bepaalde manier reageert op het gebruik van de hulpbron.

Heb je gezien hoe het kopen van een hoortoestel makkelijker kan zijn dan je denkt? Overweeg een paar punten voordat u een model kiest, zoals het bedrijf dat u zal helpen in deze missie en dus meer comfortabel met uw keuze.